Overslaan en naar de inhoud gaan

Voor professionelen en particulieren

+32 (0)9 371 70 71

Milieuvriendelijk telen

Wij proberen op verschillende manieren milieuvriendelijk te telen:

Waterrecuperatie

Onze kwekerij is zo aangelegd dat al het water dat we gebruiken om de planten water te geven, terug opgevangen wordt.

Insectenbestrijding

We doen beroep op natuur om insecten te bestrijden. Zo hebben we werk gemaakt om vogelhuisjes en zwaluwnestjes op te hangen om deze dieren aan te trekken, maar hebben we ook een heus verblijf voor torenvalken opgehangen. Deze laatste zien we trouwens zo goed als dagelijks rondvliegen, wie dus een bezoekje brengt aan onze kwekerij heeft misschien geluk en ziet 'onze' torenvalk op jacht. Daarnaast worden ook buizerds af en toe in de buurt van de kwekerij gesignaleerd.

Onkruid/ziektebestrijding

in de kwekerij proberen we zoveel mogelijk handmatig te wieden, zo wordt het gebruik van sproeistoffen tot een minimum herleidt.

Recuperatie potten en trays

Onze stektrays, trays en potten worden deels hergebruikt. Wat niet hergebruikt wordt versmolten en gerecycleerd.

Recuperatie kisten

Voor kisten rekenen wij waarborg aan. Klanten kunnen deze terugbrengen: 
- tot eind juni voor het voorjaarsseizoen
- tot eind december voor het najaarsseizoen. 

Afval

We proberen ook zoveel mogelijk afval te sorteren. Planten die niet meer geschikt zijn voor verkoop worden op het eind van het seizoen gescheiden van hun pot, waarna hun pot gerecycleerd wordt. Deze planten worden gecomposteerd.

Elektrokarren

Al onze bestellingen maken wij klaar met onze elektrokarren, die werken met oplaadbare batterijen. Ook onze heftruck is volledig elektrisch. e kar

Schone energie

Met onze zonnepanelen proberen we ook zoveel mogelijk zelf geproduceerde, schone energie te verbruiken. 

Deelname Green Deal Natuurlijke tuinen

De Green Deal is een initiatief van het Kenniscentrum tuin+, de BVTL, de BFG, Groen Groeien/AVBS, PCS, Landelijke Gilden, ondersteund door het departement Omgeving van de Vlaamse Overheid. Tuinarchitecten, ontwerpers, tuinaannemers, overheden, kwekerijen, tuincentra en retailers gaan hierbij een engagement aan om tuinen een grotere rol te laten spelen in de context van klimaatverandering.